Resultaten enquête: Autodelers verduurzamen ook hun woning | Haarlem Ons Buurtschap
884
post-template-default,single,single-post,postid-884,single-format-standard,bridge-core-2.1.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-20.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Resultaten enquête: Autodelers verduurzamen ook hun woning

Onlangs hielden we een tussentijdse enquête onder onze deelnemers over hun ervaringen in de pilot elektrisch autodelen met bewoners. Hier posten we een paar bevindingen:

  • Autodelers blijken spannen zich (ook) in voor een energiezuinige woning. Van de respondenten investeert 90% in zonnepanelen, energiebesparing en isolatie van de woning.
    Diverse respondenten stelden in de enquête dan ook de vraag: vanaf wanneer kunnen we op groene energie rijden? In de huidige pilot is dit lastig te organiseren, maar in het toekomstmodel (medio 2020) wordt duurzame stroom inderdaad het uitgangspunt.
  • Verder blijkt dat ruwweg 80% van de gemaakte ritten minder dan 100 kilometer beslaat (enkele reis). En voor het gros van de ritten is de auto 3-9 uur nodig.
    Hiermee blijkt er voldoende tijd te zijn om op de plaats van bestemming te laden. Charging anxiety, het verschijnsel dat sommige mensen het spannend lijkt om in een elektrische auto op weg te gaan omdat er wellicht niet voldoende geladen kan worden, blijkt dus echt onnodig!
  • Ten slotte gaf een meerderheid van de respondenten terecht aan, vaak problemen met de app te hebben. De witte schermen zijn inmiddels berucht. We danken onze community dan ook voor hun bereidheid om in deze proef wat ongemak te lijden zodat we dergelijke zaken op schaal kunnen verbeteren. Onze tech-partner WeGo werkt momenteel hard aan een nieuwe app waarin het witte scherm-probleem wordt opgelost. Zodra deze app goed functioneert, zullen we onze deelnemers hierover informeren.