De kracht van bewoners | Haarlem Ons Buurtschap
876
post-template-default,single,single-post,postid-876,single-format-standard,bridge-core-2.1.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-20.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

De kracht van bewoners

Onze kracht is ‘voor en door bewoners’, zo staat in de evaluatie van februari van het pilotproject autodelen dat we als bewoners begonnen met onze partner iZoof/Spaarnelanden. Maar wat houdt dat eigenlijk in? En wat vinden onze deelnemers hiervan? We zijn benieuwd, en daarom gaan we de komende tijd hierover met hen in gesprek.

‘Voor en door bewoners’ betekent dat we ons committeren aan onderlinge afspraken m.b.t. het delen van vervoer, elkaar helpen in de communicatie-app en dat we zichtbaar en bereikbaar zijn voor elkaar in de reserveringsapp. Maar ook dat we zelf de auto’s schoonmaken in de rol van AutoMaatje, nieuwe autodelers op weg helpen en de app-groepen monitoren. Daarnaast laten we als bewoners van ons horen in de stad, bij de gemeente, de lokale politiek en in de media.

Want waar we het allemaal voor doen is schonere lucht, CO2-reductie en meer leefruimte in de stad voor ontmoeting, groen en spel. Dan is het geweldig nieuws dat, met de nog beperkte schaal van het pilotproject, onder onze deelnemers al 21 fossiele auto´s werden weggedaan om te gaan autodelen. Het laat zien hoe we, door verandering van ons mobiliteitsgedrag met elkaar in staat zijn om een directe impact op onze leefomgeving te kunnen maken.

Graag praten we verder met geïnteresseerden en onze deelnemers over dit onderwerp. Binnenkort organiseren we een meet-up in workspace Laat Bloeien waar we nog meer mooi nieuws kunnen melden. We houden je op de hoogte!