On tour: Ons Buurtschap in spoorzone Haarlem Zuidwest! | Haarlem Ons Buurtschap
1208
post-template-default,single,single-post,postid-1208,single-format-standard,bridge-core-2.1.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-20.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

On tour: Ons Buurtschap in spoorzone Haarlem Zuidwest!

Er staat veel te gebeuren in de spoorzone Haarlem Zuidwest. De komende jaren wordt er veel gebouwd en de wijk zal veranderen in een plek waar mensen fijn wonen, werken en recreëren. Maar dit lukt alleen als alle belanghebbenden met elkaar samenwerken aan dat doel.

Om ideeën en visies bij elkaar te brengen worden er door de gemeente rond de spoorzone Zuidwest co-creatiesessies georganiseerd met bewoners. Drie thema’s zijn in een eerdere fase geïnventariseerd uit de behoefte van buurtbewoners. De co-creatie sessies over Groen & Gemeenschap en Gebouwen & Voorzieningen zijn inmiddels achter de rug. Maar in week van 22 juni t/m 5 juli gaat de buurt aan de slag met Mobiliteit & Beweging.

Ons Buurtschap werd uitgenodigd om mee te doen aan het programmadeel Mobiliteit & Beweging. Mobiliteit is een breed thema – het geeft een blik op vervoer in alle soorten en maten en met verschillende doelen. In Spoorzone Zuidwest is vervoer zo´n belangrijk thema omdat er veel verschillende vervoersstromen zijn. Daarnaast is het gebied ingeklemd tussen de Leidsevaart en de Randweg waardoor het in ieder geval voelt alsof er weinig ruimte is.

Elektrisch autodelen wordt gezien als een belangrijk middel om meer ruimte vrij te maken om te leven, de parkeerdruk te verlagen, en om de slechte luchtkwaliteit die we in Haarlem kennen, te verbeteren. We hopen met onze bijdrage aan het programmadeel Mobiliteit & Beweging ook de buurtbewoners van Zuidwest te inspireren met de ervaringen van autodelers in onze proefbuurten Planetenwijk en Ramplaankwartier.

Autodelers, help de bewoners van Zuidwest op weg!

Op zondag 5 juli is Ons Buurtschap dus in de wijk Zuid-West. Welke autodelers vinden het leuk om hun ervaringen in die buurt te delen met bewoners, of een uurtje mee te helpen met de proefritten?
We zijn met twee van de iZoof deelauto’s in de wijk aanwezig van 11.00 – 16.00 uur.

Meld je hier aan!