Ons Buurtschap bij Wereld Natuur Fonds! | Haarlem Ons Buurtschap
1647
post-template-default,single,single-post,postid-1647,single-format-standard,bridge-core-2.1.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-20.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
foto-onsbuurtschap-autodelen-wereld-natuur-fonds

Ons Buurtschap bij Wereld Natuur Fonds!

“Burgers aan zet!” Als we in een gezonde natuur willen blijven recreëren; in doorgroeiende steden als Haarlem minder overlast willen hebben van personenvervoer en uitstoot. En als we de ruimte willen om onze leefomgeving mooier in te richten; kunnen we er dan op vertrouwen dat andere partijen wel op tijd gaan zorgen dat deze waarden voor ons behouden blijven?
Waar we daarvan geen tekenen of tempo zien, komen burgers zelf steeds meer ‘aan zet’!

Het Wereld Natuur Fonds maakt zich samen met haar vele leden bezorgd om de leefomgeving. In het laatste nummer van ledenblad Be One With Nature (no.4 -2020) besteed het Wereld Natuur Fonds uitgebreid aandacht aan burgerinitiatieven met een duurzaam streven.

Ons Buurtschap staat met samenwerkingsproject iZoof Car Sharing ook landelijk steeds meer in de kijker en werd daarom door het Wereld Natuur Fonds benaderd. Anna Richt Hannema, bestuurslid van Ons Buurtschap en tevens initiatiefnemer van het pilotproject met iZoof, werd eind vorig jaar nog voor het artikel geinterviewd.

Werden in het vorige WNF-nummer (no.3 – 2020) individuele bewoners aan het woord gelaten die juist door de Corona-crisis geïnspireerd raakten om duurzamer te leven; dit keer was het de beurt aan bewonersinitiatieven om hun visie en de concrete oplossingen voor te stellen waarvoor zij zich sterk maken.

Veel bewonersinitiatieven die zich net als Ons Buurtschap op de leefomgeving betrekken, zien de gevolgen van de Corona-crisis als een kans om andere keuzes te maken en de leefomgeving daarmee voor te bereiden op een goede toekomst. Niet meer in eindeloos uitdijende materiële groei, maar in het streven om voor toekomstige generaties een gezonde natuur achter te laten, de luchtkwaliteit te verbeteren en de leefbaarheid in groeiende steden te behouden; dáárin liggen de talloze verdienkansen en volop werkgelegenheid.
Allerlei opkomende bewonersinitiatieven laten de gevestigde orde nieuwe manieren zien om deze kansen te benutten. Burgers aan zet!

Ons Buurtschap dankt het Wereld Natuur Fonds en de redactie van Be One With Nature hartelijk voor het portret!