WAT WE DOEN | Haarlem Ons Buurtschap
407
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-407,bridge-core-2.1.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-20.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

WAT WE DOEN

Autodelen

Elektrisch autodelen is het middel om onze stad gezonder, ruimer en socialer te maken. Vereniging Ons Buurtschap wordt mede-eigenaar van de coöperatie die in Haarlem een elektrische deelmobiliteitsservice aanbiedt, en die voor, door en met bewoners wordt uitgevoerd. Bewoners hebben dus een actieve rol in het reilen en zeilen van het autodelen en bepalen via de vereniging, samen met de partner, de strategische koers van de coöp.

Een deel van de meeropbrengsten (her)investeren we in buurtverbetering. Over enkele jaren is de coöperatie uit de rode cijfers en kunnen we beginnen goede ideeën voor buurtverbetering, samen met de gemeente, te co-financieren.

Meer weten over hoe we autodelen?

Pilot projecten

Om hun missie te realiseren, startten bewoners van Haarlem eind 2018 met partner Spaarnelanden/iZoof een pilotproject. Samen ontwikkelden zij een  autodeelconcept dat is gericht op het vrijmaken van leefruimte in buurten, het verlagen van de parkeerdruk, het verminderen van de vervuilende uitstoot door fossiele auto’s, en het verbinden van de bewoners van een buurt.

Deze pilot laat zien dat we een stadsbreed e-autodeelconcept in warme kring kunnen runnen. Én nog belangrijker: het toont aan hoe we in een unieke samenwerking tussen burgers, overheid en markt, onze leefomgeving aangenamer, schoner en socialer kunnen maken.

De stad heeft deze energie van bewoners nodig!

Benieuwd naar de pilotresultaten?

Platformactiviteiten

Veel stadsbewoners hebben goede ideeën over hoe we de stad kunnen verbeteren. Zonder de rol van bewoners kan de stad allerlei problematiek niet goed oplossen. Maar bewoners voelen zich dikwijls niet bij machte om veranderingen te brengen. Dat willen we anders! Als platform van stadsbewoners willen we dat onze energie en betrokkenheid bij de leefomgeving een actieve plek krijgt in de ontwikkeling van onze mooie stad.

Met meet-ups betrekken en inspireren wij buurtbewoners om deel te nemen aan ons initiatief: om samen te gaan dóen. Hier zullen wij ook andere stadsmakers, overheid en de markt uitnodigen om in contact te gaan met bewoners, en te reflecteren op hun ideeën.

Doe met ons mee! Check de agenda!

Nieuwe samenwerkingsverbanden

De vereniging zoekt actief naar overheids- en marktpartijen die bereid zijn om met bewoners de handschoen op te pakken; te werken aan de missie om de leefomgeving te verbeteren. Samen ontwikkelen we een inclusief project op gebied van mobiliteit en ruimte.

Hierbij worden we gedreven door 21e eeuwse inzichten en concepten als de ´Donut Economie´, deeleconomie, circulariteit, participatieve overheid, meervoudige waardecreatie, e.d.

Zie je mogelijkheden tot samenwerking?
Laat het ons weten!